Sminktetoválás – szín és forma választás

Mire figyelj, ha most készült el a sminktetoválásod ?
2020.05.15.
Mezoterápia tűvel és tű nélkül
2020.05.20.

Sminktetoválás – szín és forma választás

 

Holnap megyek konzultációra, jaj de jó, már olyan sokat gondolkodtam mi legyen? Legyen, vagy ne legyen tetoválásom, és ki legyen a szakember? De meghoztam a nagy döntést, és végre itt a nagy nap J igazán boldog vagyok. De még hogy!

Ezek a kis öröm gondolatok sokunk fejében lejátszódtak már. Hogy tovább bonyolítsuk a dolgot, itt nem áll meg az élet, mert aki konzultációra fog érkezni azonnal elkezd lázasan azon gondolkodni és variálni magában, hogy milyen legyen a forma? Valami nagyon szépet szeretnék! Ha nem tudja azonnal kigondolni, hogy mi az, ami tetszene, akkor gyorsan elkezd nézegetni sztárokról fotókat, és amikor meglelte a számára igazít akkor teljes a nyugalom. De jól van ez így? Sajnos nincs jól!

Amikor konzultációra megyünk, bízzuk rá magunkat a szakemberre. Aki profi sminktetováló, teljesen tisztába van azzal, hogy egy adott archoz milyen forma illik, például egy szemöldöknél. A szemöldököt az arc formája, az arccsontok befolyásolják. Egyáltalán nem szerencsés egy teljesen már karaktert rajzolni. Az eredeti szemöldök vonalát kell figyelembe vennünk. Tehát kár fotóval készülni!

Folytassuk tovább, néhányan , amikor például egy szemkontúrt szeretnének, nem veszik figyelembe azt a tényt, hogy ha nagyon kihúzzuk a vonalat, akkor ahogy öregszik a bőr lassan lefele fog mutatni és egy nagyon szomorú arcot fog a viselőjének kölcsönözni. Ami szintén nem szerencsés. Minden esetben törekedjünk a finom vonalakra, és ebben az esetben a szemkontúr vonalához igazodjunk. A nagyon extrém tetoválások az idő elteltével nem lesznek kívánatosak a viselőjének, mert ahogy a trendek változnak, úgy a tetoválások is. Ne felejtsük el azt a tényt, hogy a sminktetoválás is tetoválás, ami azt jelenti, hogy tartós, tehát egy ideig biztos velünk marad.

Szájtetoválás, igen, ez a terület az, ami az egyik legvitatottabb. Miért az? Azért mert nagyon sokan azt hiszik, hogy akkor most megnagyobbítjuk, és az milyen dögös lesz. Azt viszont elfelejtik, hogy egy nagyított száj, sok elrontási lehetőséget is jelent a készítője részéről. Az a rész amit nagyítunk nem pigmentált, sokkal nehezebb tetoválni. nagyon finom és gyakorlott technikával lehet a nagyított és a száj eredeti részét összemosni a színnel, úgy hogy ne látszódjon az. Nem szerencsés a nagyítás, kizárólag kisebb, finomabb korrekció javasolt csak.

Színek! Elérkeztünk az egyik legizgalmasabb részhez, és egyben a legfejtörősebbhez is. A sok szín csak úgy pezseg körülöttünk, de melyik állna jól? Ebben az esetben is hagyatkozzunk a sminktetováló szakemberre , a tudására, a javaslataira. Választani mindig a vendég fog, hiszen neki készül, de a palettát az elkészítője állítja fel. Úgyhogy ismét visszatértünk az alapszabályhoz: válassz jó szakembert! Amikor ezeket a sorokat olvasod, pont azon az oldalon vagy ahol a megfelelő szakember található: Alexanda Laczkó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük