Mezoterápia tűvel és tű nélkül

Sminktetoválás – szín és forma választás
2020.05.20.
Korrekció sminktetoválás után
2020.06.16.

Mezoterápia tűvel és tű nélkül

 

Beszéljünk a tűs megoldásról, mezoterápiás arckezelés tűvel.

Huha, erre sokan felszisszennek! Biztos pokolian tud fájni, tuti nem vállalom be!

És igazuk is lenne a kételkedőknek, ha az arckezelés eljárását nem ismerném. De, megnyugtatok mindenkit tökéletesen lehet érzésteleníteni. Lidokainos krémmel az egész arc felülelet szépen el tudjuk érzésteleníteni. A kezelésnek viszont vannak sarkalatos pontjai is, mint például a steril tű, az arcbőr fertőtlenítése, a megfelelő érzéstelenítő és a kezelés célját szolgáló megfelelő hatóanyag ampulla használata.

Első lépésként konzultációt javaslok, mely során megnézzük vendég arcbőrét, és megbeszéljük hogy a kezelés mire irányuljon. Nagyon szép eredményeket lehet elérni egy kontúrját vesztet megereszkedett bőr feszesítésével. Korábbi aknék, tág pórus, élettelen, sápadt, a bőr víz és zsír háztartás egyensúlyának visszaállítására irányuló kezeléseknél. A vitalitását elősegítő kezelések, pigmentfoltok, a bőr fehérítésére irányuló kezelések. Tehát a paletta igen széles!

Első lépés, az arcbőrt fertőtlenítjük. Ilyenkor vigyázni kell arra, hogy a szembe ne kerüljön fertőtlenítő. Ezután fel kell kenni az egész arcra vékonyan a lidokainos krémet, és területenként lefóliázni, úgy hogy a vendég komfort érzete megmaradjon. Én kb. 10 percet szoktam várni, aztán teszek egy próbát, hogy mennyire tudtam a területet érzésteleníteni. Egy kisebb felületet letörlök és a legkisebb tűmélységgel megpróbálom. Ha a kedves vendég nem jajgat, és nem is kell lefogjam hogy a székbe maradjon akkor el lehet kezdeni a kezelést. A kezelés során az ampullát a bőrre csöpögtetem, majd a tűfej segítségével több irányból áthúzom. A kezelés végén egy nyugtató és hidratáló gélt is felteszek az arcra. Egyéb teendő nincs vele, mivel mikro sérülések vannak a bőrön aznap nem javasolt, hogy víz érje. A kezelést kizárólag fényszegény időszakban, és kúraszerüen érdemes elvégezni.

Na de térjünk a lényegre!

Nekem van egy nagyok kedves visszatérő férfi vendégem. Megmondom őszintén, amikor először megbeszéltük, hogy tűs mezoterápia lenne számára a leghatékonyabb, nem akartam elhinni, hogy bevállalja. Mivel köztudott, hogy a férfiak nem szeretik az efféle dolgokat, De bevállalta, sőt, visszatérő vendégem lett az évek során. És higgyétek el nem azért tette, mert egy hivatásos fakír, és nálam gyakorolhatott, hanem azért mert tényleg nem fájt. Úgyhogy gyertek bátran!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük