Mire figyelj, ha most készült el a sminktetoválásod ?

Az arc letisztítása a szakember szemével nézve
2020.04.20.
Sminktetoválás – szín és forma választás
2020.05.20.

Mire figyelj, ha most készült el a sminktetoválásod ?

Végre, van egy szép szemöldököm! Már régóta tervezgettem és keresgéltem, hogy ki lenne az ideális szakember, de ma igazán boldog vagyok, mert pont azt kaptam amire vágytam!

Milyen szépen is hangzik, amikor ilyen boldogan távozunk a sminktetoválónktól.

De elláttak megfelelő tanácsokkal? Ha jó szakembert választottál, akkor igen!

De nézzük csak, milyen tanácsokkal láthat el egy igazi vérbeli profi?

Első legfontosabb lépés, ha kész az áhított tetoválás mit tegyél vele otthon az első nap? Miért fontos az első nap?

Amikor kész a tetoválás a bőr apró mikró sérüléseket szenved el, kissé irritált. Ezek a pici sérülések már másnapra szépen gyógyulnak, viszont ha este tusolsz, vagy esetleg hajat szeretnél mosni akkor ezt a sebgyógyulási folyamatot késlelteted, és a friss festéket ami még nincs a bőrbe épülve úgymond „kimosod”. Magyarul a beépülést kockáztatod, ezáltal kevesebb festék marad a bőrben.

Gondolom ez senkinek sem célja!

Ezért az a javaslat az első estére, hogy egy arctisztító kendővel a tetovált felületet kihagyva tisztítsd le az arcod. A hajmosást mellőzd, kibír még egy napot!

Ha valaki edz, és nem tudja kihagyni akkor az izzadás szempontjából lehet hajpántot használni mely felfogja az izzadást.

Az első napi izgalmak után már a többi igazából gyerekjáték. J

Amire figyelni kell a tetoválás nagyon érzékeny a napra, szolira, és arckezelés sem javasolt.

A nap a színt fakítja, a tartósságot befolyásolja, a szép színt koptatja. Sokan azért nem tetováltatnak nyáron mert azt gondolják hogy akkor nem lehet. Lehet, de ha nyaralni megyünk, akkor utána javasolt, mert pld. egy tengerparti feltöltődés, a víz a nap együttesen nagyon ki tudja koptatni és a színt is teljesen tönkre tudja tenni. Viszont a megszokott életvitel mellett nyáron, magas faktor számú fényvédő használatával teljesen biztonságos.

De térjünk át a szoláriumra! A szolárium a lehető legrosszabb dolog, amit egy tetoválással tenni lehet! A szoli a színt roncsolja, a tetoválás minőségét a lehető legnagyobb mértékben negatív irányban befolyásolja. Senkinek nem javasolt, hogy friss tetoválással szoláriumba menjen. De sajnos nem csak a friss tetoválásra van rossz hatással, hanem általánosságban a sminktetoválások tartósságára negatív hatással van. Nem javasoljuk a szolárium használatát.

De mi a helyzet a tetoválás utáni ápoló krémekkel?

Ezzel kapcsolatban a vélemények megoszlanak. Az utóápolók mint pl. e vitamin tartalmú krémek, körömvirágot tartalmazó készítmények a pörkösödési folyamatot teszik kellemesebbé, nem húzódik a frissen elkészült tetoválás.

A tetovált felületet puhán tartják és a gyógyulást elősegítik. Én személy szerint hasznosnak tartom, ha a tetovált felületet kezeljük a megfelelő ápoló krémmel. És hogy hányszor kenjük be? Ezt elegendő megtenni napi 1-2 alkalommal. A sok ápoló krém sem tesz jót a tetoválásnak, úgyhogy túlzásba ne essünk!

Azt gondolom kellő mennyiségű információval láttam el mindenkit, akit a topik érdekelt! J

Ha ezek szerint jársz el akkor igazán büszkén, és sokáig viselheted a sminktetoválásod!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük