Az arc letisztítása a szakember szemével nézve

Anti-Aging kezeléssel a bőr öregedése ellen
2020.04.14.
Mire figyelj, ha most készült el a sminktetoválásod ?
2020.05.15.

Az arc letisztítása a szakember szemével nézve

Az arc tisztítása napi szinten egy egyszerű, banális dolog. Legalábbis nagyon sokan így vannak vele.

Sőt elmondhatjuk, hogy sokan még jelentőséget sem tulajdonítanak az arcbőr helyes letisztításának.

De miért olyan fontos ez? Nyilván nem csak azért, hogy lekerüljön a napi smink róla és másnap újat tehessünk fel.

Az arcbőr letisztításának azért van nagy jelentősége, mert a smink, a levegőben levő szennyeződések, por, a bőr apró pórusait eltömíti. Az eltömített pórusokon keresztül a bőr nem tud lélegezni, lelassulnak az anyagcsere folyamatok, gyulladás, rozácea, és egyéb nem kívánt negatív folyamatok indulnak be. Az arc letisztítása a napi rutin része kell, hogy legyen. Erre most sokan azt mondanák, de este tusolok és az arcom is megmosom, szappannal vagy a tusfürdővel, az miért nem jó? Amit a szappanról tudni kell, nagyon ki tudja szárítani az arcbőrt. Tehát nem ajánlatos használni. Persze már vannak speciális szappanok is, de azt hiszem sokkal körülményesebb beszerezni a nekünk valót, mint egy jó lemosót.

Az arclemosók tekintetében akkor választunk igazán jól, ha a bőrtípusnak megfelelő arclemosóban gondolkodunk. Amennyiben nincs ötletünk a kozmetikusunk biztos tud olyant ajánlani ami az arcunknak megfelel. Tisztítja és ápolja a bőrt.

És még egy fontos momentum, ne felejtsd el visszaállítani a bőr PH értékét a lemosás után. Úgyhogy szükséged van egy tonikra. A tonikoknál nem nyúlunk mellé, ha alkoholmentes gyengéden ápoló tonikot keresünk.

Úgyhogy Lányok, bármilyen fáradtak is vagytok egy pörgős nap, vagy egy fantasztikus buli után, sohase feküdj le sminkben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük