Nyaralás utáni regeneráló kozmetikai kezelés

Arckezelés nyáron
2020.07.06.
Anti aging arckezelések
2021.03.02.

Nyaralás utáni regeneráló kozmetikai kezelés

 

Amikor véget ér a nyár és már eltöltöttük a szabadság időnket lassan visszatérünk a normális életben akkor szoktuk számba venni az arcunkat is. Az első komolyabb reggeli sminknél tapasztaljuk, hogy hát bizony azért ez a nyár sem múlt el nyomtalanul Ilyenkor nézzük a naptárunkat, hogy van-e időpontunk a kozmetikushoz.

Miért van jelentősége a nyaralás után egy regeneráló kozmetikai kezelésnek? Sajnos a napozás, a sós víz vagy akár egy medence klóros vize nagyon megtépázza az arcbőr küllemét. A naptól sokszor foltos lesz, száraz, és a hámréteg is arról árulkodik, hogy szükséges egy abráziós kezelés. Mit jelent az, hogy abrázió? A nyáron alkalmazható kozmetikai kezelésen egyik leghasznosabb része a hydroabrázió, mely az elhalt hámréteget távolítja el vízsugár segítségével. Ez az eljárás nyáron is végezhető, mivel nincs kontraindikáció mely fényérzékennyé tenné a kezelés után a bőrt. Valójában az abrázió egy hámlasztáson alapuló eljárást jelent. A hydroabrázió még azért is ajánlott kezelés, mert a bőrt hidratálja is a kezelés során. A bőr elhalt hámrétegét eltávolítja és gyönyörűen visszaadja a hidratálás során a feszességét is.

Nyaralás utáni regeneráló kozmetikai kezelés során a többféle maszkot is alkalmazhatunk. Amikor már a hydroabrázió befejeztük érdemes gél állagú, fitóhormont vagy növényi őssejteket tartalmazó maszkot az arcra feltenni. A gél állagú maszkok hűsítik a bőrt, ami nyáron kellemes érzetet ad. A növényi őssejteket tartalmazó maszkok serkentik a bőr megújulását, késleltetik a bőr öregedését, valamint támogatják a bőr védekező és regeneráló képességét. Feladatuk, hogy a szervezetben a meglévő sejtek megfelelő működését, elősegítsék és visszaállítsák a helyes sejtműködést. A másik fontos hatóanyag a növényi eredetű fitóhormonok. Jelentőségük abban rejlik, hogy a fitoösztrogén-tartalmú kozmetikumok regeneráló hatásúak, rendszeres használatukkal a bőr sokkal fiatalosabbá és feszesebbé tehető (természetes, normális életmód és főleg növényi táplálkozás mellett).

A regeneráló arckezelést arcmasszázzsal lehet zárni, könnyű bőrtípusnak megfelelő arckrémmel. Ha még nincs időpontod akkor ne habozz, foglalj időpontot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük