Kozmetika a mindennapokban

Természetes ajak sminktetoválás
2020.04.10.
Anti-Aging kezeléssel a bőr öregedése ellen
2020.04.14.

Kozmetika a mindennapokban

Mért fontos kozmetikushoz járni, rendszeres kezelésre? Egyáltalán fontos? Hiszen a drogériák és gyógyszertárak ontják magukból a rengeteg arckrémet, letisztítót, tonikot és még sorolhatnám mi mindent.

De vizsgáljuk meg mi a különbség, ha elmegyek vásárolni egy arckrémet magamnak, vagy pedig bejelentkezek egy általam kiválasztott, vagy ajánlott kozmetikushoz.

Amikor bemegyek egy drogériába és megállok, a polcok előtt akkor temérdek áruval találkozok össze.

Őszintén szólva teljesen tanácstalanná válok, hogy mit is vegyek? Azt tudom, hogy szeretnék egy éjszakai arckrémet, de milyet? És ilyenkor követjük el a legtöbb hibát, mivel fogalmunk sincs, hogy egyáltalán mi is lenne jó a mi arcbőrünkre. Mivel nem tudjuk, hogy mit válasszunk, neki állunk böngészni az apró betűs feliratot, amely az összetevőket mutatja. És itt tegyük a szívünkre a kezünket, mint laikus mit értünk belőle? Többnyire semmit. Így hát találomra vásárolunk valamit, amit aztán este felteszünk az arcunkra.

Ezzel szemben, ha bejelentkezünk egy kozmetikai arckezelésre, ott a szakember elmondja, hogy mit ajánl, miután diagnosztizálta a bőrünket. Információt kapunk a kezelés menetéről, a felhasznált termékekről, gépi kezeléseket vehetünk igénybe és útmutatót az otthoni arcápolásról. Terméket tudunk vásárolni és tájékoztatást kapunk, hogy miként használjuk.

De erre sokan azt mondják, de az drága és sok időm is elmegy, minek menjek kozmetikába?

Erre én meg azt mondom, kedves hölgyek, számoljátok össze mennyi felesleges terméket vásároltatok már össze, melyek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt, és mennyi időt elpocsékoltatok arra, amit aztán a fürdőszobai polc hátsó sarkába dugtok, hátha még jó lesz valamire.

Ugye szinte mindenkinek van ilyen?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük