GYIK – Ha kérdésed van!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Konzultáció

A konzultáció során tájékoztatom a vendéget a tetoválás menetéről, bemutatom a színkatalógust és azt a formát elő rajzolom, ami majd a tetoválás során lesz. Ha valaki még bizonytalan vagy csak óvatos és jó döntést szeretne hozni nyugodtan hívj!

Hogyan ápoljuk a tetoválást?

A tetoválás elkészülte után egy speciális E vitamin tartalmú krémet ajánlok mellyel naponta többször érdemes vékonyan bekenni a felületet. Ez az ápoló a bőrt puhán tarja, elősegíti a hámosodást és a mikró sérülések begyógyulását.

Mit tegyek, ha a tetoválásom most készült el?

A tetoválással 2 hétig szoláriumba menni nem javasolt, mert a színtartósságot fogja csökkenteni. Szauna és közös fürdő szintén nem ajánlott mivel a szín még az első két hétben érzékeny könnyen kiázik mind tartósságából és intenzitásából veszít.
Szolárium használatát két hét elteltével csak abban az esetben ajánlom, ha letakarja a vendég a tetovált felületet.

Meddig tart a smink tetoválás?

Gyakori kérdés hogy egy tetoválás meddig tart. A smink tetoválás nem testtetoválás mely a bőr mélyebb rétegébe juttatja a festéket és örök életre szól még akkor is ha már nem akarjuk vagy körülöttünk már egy világ megváltozott. A smink tetoválást 3-5 évente frissíteni, újítani kell, mivel megkopik, megfakul. De akkor ezt megéri? Hiszen akkor újra és újra kell fizetni érte, …… Igen megéri! Érdemes, mert tudunk változtatni a formáján, tudunk lépést tartani az aktuális trendekkel, tudunk új színt választani, meg tudunk újulni, szépülni vele ismét.

Miért kell a korrekció?

A korrekció a tetoválás utolsó lépése mely a szín megerősítését szolgálja. Első tetoválásnál előfordul, hogy a bőr nem veszi mindenhol egyformán a festéket. A korrekció ezt a hiányt hivatott pótolni és megadni azt a színmélységet mely évekig biztosítja a tetoválásunk szépségét.

Mit tegyünk, ha elrontott sminktetoválásunk van?

Az elrontott sminktetoválások javítása általában mindig attól függ, hogy milyen géppel készült és milyen mélyen van a bőrben a festék. Sajnos a tetoválások egy részét csak lézerrel lehet eltüntetni mely sok időbe és pénzbe kerül. Nagyon fontos a jó választás! Mert például, ha egy olyan helyre megyünk, ahol nem kell ugyan sokat fizetni de maga a munka nem lesz szép és sajnos csak lézerrel lehet el távolítani akkor az olcsóbb lesz a drágább!